Termeni și condiții

UTILIZATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de Restaurant ALEX. Informatiile publicate pe site-ul https://www.restaurantalex.ro/ sunt de interes general despre Restaurant ALEX, si serviciile comercializate de aceasta, cat si alte tipuri de informatii considerate de Restaurant ALEX ca fiind de interes pentru utilizatori. Informatiile sunt puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit, Restaurant ALEX fiind detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra site-ului, respectiv asupra design-ului si continutului acestuia. Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

CONTINUT are urmatoarea definitie:
toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Restaurant ALEX prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al Restaurant ALEX CLIENTULUI sau, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
informatii legate de serviciile si/sau tarifele practicate de Restaurant ALEX intr-o anumita perioada;
informatii legate de serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Restaurant ALEX are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
date referitoare la Restaurant ALEX, sau alte date privilegiate ale acesteia.
CLIENT – Persoana care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU.
DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii
DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT) – Intregul continut al site-ului https://www.restaurantalex.ro/, incluzand imagini, texte, animatii, programe, scripturi si orice alte date, este proprietatea Restaurant ALEX si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuala va rugam sa ne contactati, in scris, la adresa de email: office@restaurantalex.ro.

General
1.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare a Siteului/Continutului/Serviciului de catre Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Restaurant ALEX si acesta.
1.2. Accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Utilizatorului sau Clientului la prezentele Termeni si conditii; Clientul se obliga sa urmareasca permanent Termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri, se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii si notificarii acestuia in scris catre Restaurant ALEX.
1.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil https://www.restaurantalex.ro/.
1.4. Prin folosirea Siteului/Serviciului, Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din aceasta. De asemenea, Clientul raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului Restaurant ALEX, sau oricarui tert cu care Restaurant ALEX are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
1.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document va trimite un e-mail pe adresa office@restaurantalex.ro cu precizarea ca:
1.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de Restaurant ALEX prin intermediul Site-ului, primirea comunicarilor de orice natura (electronic, telefonic etc.) din partea Restaurant ALEX.
1.5.2. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
1.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze Restaurant ALEX sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Restaurant ALEX destinate acestui scop.

2. Continut
2.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a Restaurant ALEX, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Imaginile prezentate pe site-ul https://www.restaurantalex.ro/ sunt doar cu titlu de exemplu, iar serviciile livrate pot diferi de acestea in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor si design-ului fara notificare prealabila de catre producatori. Restaurant ALEX isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe site.
2.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Restaurant ALEX, includerea oricarui continut in afara site-ului Restaurant ALEX, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Restaurant ALEX asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Restaurant ALEX.
2.3. Orice continut la care Utlizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Restaurant ALEX si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Restaurant ALEX cu referire la acel continut.
2.4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.
2.5. In cazul in care Restaurant ALEX confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Restaurant ALEX pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
2.6. Niciun continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Restaurant ALEX si/sau al angajatului sau colaboratorului Restaurant ALEX care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
2.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

3. Contact pentru Clienti sau Utilizatori
3.1. Restaurant ALEX publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Utilizator.
3.2. Prin utilizarea formularului de contact sau a serviciului prezent pe site, Clientul sau Utilizatorul permite automat Restaurant ALEX sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.
3.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea Restaurant ALEX de a contacta Utlizatorul sau Clientul.
3.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Restaurant ALEX se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau prin orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si Restaurant ALEX.

4. Frauda
4.1. Restaurant ALEX nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
4.2. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre un tert a datelor sale confidentiale.
4.3. Restaurant ALEX declina orice responsabilitate, in situatia in care un /Client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Restaurant ALEX.
4.4. Clientul va informa Restaurant ALEX asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
4.5. Restaurant ALEX nu promoveaza SPAM-ul. Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.
4.6. Comunicarile realizate de catre Restaurant ALEX prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
4.7. Urmatoarele scopuri vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutul si/sau Restaurant ALEX. Restaurant ALEX isi rezerva dreptul de a pune in miscare actiunea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
4.7.1. de a accesa datele de orice tip ale Client prin orice metoda.
4.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Restaurant ALEX catre Client.
4.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul.
4.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre Restaurant ALEX catre /Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

5. Limitare de responsabilitate
5.1. Restaurant ALEX nu poate fi tinuta responsabila in niciun fel in fata niciunui Utilizator/Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.
5.2. In cazul in care un Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Restaurant ALEXvioleaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Restaurant ALEX, conform detaliilor de contact la office@restaurantalex.ro, astfel incat Restaurant ALEX sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
5.3. Restaurant ALEX nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
5.4. Restaurant ALEX este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Restaurant ALEX, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

6. Litigii
6.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre Restaurant ALEX Utilizatorul/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.
6.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si Restaurant ALEX se va rezolva pe cale amiabila.
6.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Client si Restaurant ALEX sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Restaurant ALEX, in conformitate cu legile romane in vigoare.
6.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
6.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

7. Dispozitii finale
7.1. Restaurant ALEX isi rezerva dreptul de a efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara o notificare prealabila a Membrului sau Clientului.
7.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, Restaurant ALEX nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
7.3. Restaurant ALEX isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.