Povestea noastră

Alex…. O poveste începută în 1991


Mănânci ca să trăiești sau trăiești ca să mănânci? Aceasta-i întrebarea…


Domnițe și domni, însetați de nesfârșite călătorii, constatăm că în jurul Galațiului multe istorisiri s-au scris și multe pahare s-au golit. La fel cum fiecare om are o poveste, cea mai frumoasă din câte s-au spus vreodată.

Dar nu oricum, direct din lăzile prăfuite ale memoriei.

 

"O taină fără pereche făcea ca de demult, când aveam vreo 7 ani să fi pășit timid în măcelăria de la Spicul, unde tatăl meu măcelar fascina toată populația cu ostenirea dulce și omagiul adus cărnii și tehnicii de a o pregăti."


Vrei să știi? Mai stai aici...


Timpul nu așteaptă pe nimeni. O taină fără pereche făcea ca de demult, când aveam vreo 7 ani să fi pășit timid în măcelăria de la Spicul, unde tatăl meu măcelar fascina toată populația cu ostenirea dulce și omagiul adus cărnii și tehnicii de a o pregăti.

Tata avea ochi, mână și nas cu miros fin. Cunoștea absolut tot ceea ce popula lumea de atunci și avea tabieturi pretențioase în privința cărnii. Îmbina cum știa el mai bine știința cu tehnica, încât profesia lui de măcelar mă inspira tot mai mult. Mirosul de carne proaspătă şi graiul dulce al tatălui meu atrăgeau la uşa măcelăriei oameni curioși și însetați de gustul calității adevărate.


Se pregăteşte ceva...


Ani de-a rândul, furișat prin cămăruțele cu forfotă ale măcelăriei, am devenit atât de fascinat de stofa de măcelar și de rânduiala ei încât mi-am promis că atunci când voi crește măcelar voi fi, dar de poveste. Am continuat să mă hrănesc cu tradiția cărnii și secretele ei și am mers mai departe îndrăznind mai mult.

Când vrei, se poate...


Anii și-au pus amprenta val vârtej, iar în anul 1997, visul se împlinea când deschideam o mică măcelărie în Piața Centrală a Galațiului. Au urmat zile și nopți întregi de osteneală și învățare continuă. Dar seriozitatea, perseverența și pasiunea pentru carne și-au pus amprenta, transformând măcelăria într-o locație mai mare și mai modernă.


Să faci ce te umple de emoție


Au urmat alte două măcelării în alte zone cunoscute ale Galațiului și un spațiu dedicat celor care doreau să se răsfețe cu delicioase preparate la grill, care de altfel mai este deschis și în prezent, Alex Grill. Astfel am reușit să ridicăm această meserie la rang de artă. Doar carnea e un joc de arome pământești menite să stimuleze imaginația și să taie răsuflarea dacă este pregătită, tăiată și gătită ca la carte. E flamă și periplu în același timp…

Credem cu tărie că fiecare dintre noi este destinat să facă ceva anume, că suntem buni fiecare pe o altă direcţie, că suntem liberi să ne îndreptăm spre oamenii, clienţii, gusturile şi locurile pe care le alegem de bună-voie. E nevoie să fim ceea ce trăim.


Pasiunea anticipează nevoi...


Din pasiune ies arome de neînlocuit. O carne bună chiar definește calitatea, plăcerea de a reveni și a dori să știi ce mănânci. Iar când spui Alex, rămâne pe buze doar calitate garantată.

Conversațiile savuroase fac clipa...


Și cum viața curge precum șampania la petreceri și se serbează fără ceas, am înțeles că fiecare minut contează, așa că amprenta cu numele de Alex a zăbovit un pic și a ales să pună semnătura mai departe. Urmează legătura…

Un restaurant care îți va trăda papilele și nu le va mai opri din mirare și neuitare.
Privește, poftește, mănâncă, bea. Asta va urma.


Doar câteva detalii tehnice...


Parter - Terasă și restaurant

Etajul 1 - Restaurant open space

Etajul 2 - Salon de evenimente cu un spațiu de maxim 80 de persoane

Exemple de evenimente

Workshop-uri

Petreceri

Evenimente corporate

Aniversări

Spectacole

Zonele restaurantului, toate încăpătoare, delicate și elegante.
Iar mâncarea te va îmbina spre boema și splendoarea Italiei, cu preparate nemaivăzute.

Ca și meniu, dăm foarte puțin din casă...


Vor fi paste și pâine făcute de casă. Carne maturată pentru zile generoase, multe preparate cu specific Italian și fructe de mare.

Un exemplu perfect al celor mai înalte cerințe de calitate, pentru că atunci când carnea e maturată devine incredibil de delicată și dezvoltă o varietate de arome inimaginabile. Iar vinurile, cele mai selecte.

Un stil aparte, propriu, multe direcții. Producție locală îmbinată cu tradiție 100% natural cu amprente italienești. Totul va fi materie primă cu gust de tradiție și tehnici modern date cu mirodenii din care vom găti mâncare cu toată inima.

Exact ca atunci când tradiția se îmbină cu localul, cu generoase produse 100% naturale și rezultă modernismul cu o sumedenie de gusturi, mirosuri și culori care încep să cinstescă pământul, omul, comunitatea, viața. Să vezi și ce echipă de profesioniști avem.

Însă de la a ști până la a simți e o diferență foarte mare. Creăm ceva total nou pentru orașul Galați.. Vrei să afli continuarea?

FACEM CUNOȘTINȚĂ ÎN CURÂND…


Spectacolul nostru care îți va face imediat cu ochiul se numește Alex, Master of Meat. (Since 1991). Trecând dincolo de toate, gata să vă aștepte cu multe surprize.

Ca și sloganul nostru…. Sigur, Altfel!