Echipă

Alex Restaurant Galati

Despre Alex și Mariana... Owneri Restaurant Alex


Alexandru Măcelarul:

O taină fără pereche făcea ca de demult, când aveam vreo 7 ani să fi pășit timid în măcelăria de la Spicul, unde tatăl meu măcelar fascina toată populația cu ostenirea dulce și omagiul adus cărnii și tehnicii de a o pregăti. Tata avea ochi, mână și nas cu miros fin. Cunoștea absolut tot ceea ce popula lumea de atunci și avea tabieturi pretențioase în privința cărnii. Îmbina cum știa el mai bine știința cu tehnica, încât profesia lui de măcelar mă inspira tot mai mult. Mirosul de carne proaspătă şi graiul dulce al tatălui meu atrăgeau la uşa măcelăriei oameni curioși și însetați de gustul calității adevărate.

Ani de-a rândul, furișat prin cămăruțele cu fortoftă ale măcelăriei, am devenit atât de fascinat de stofa de măcelar și de rânduiala ei încât mi-am promis că atunci când voi crește măcelar voi fi, dar de poveste. Am continuat să mă hrănesc cu tradiția cărnii și secretele ei și am mers mai departe îndrăznind mai mult.

Anii și-au pus amprenta val vârtej, iar în anul 1997, visul se împlinea când deschideam o mică măcelărie în Piața Centrală a Galațiului. Au urmat zile și nopți întregi de osteneală și învățare continuă. Dar seriozitatea, perseverența și pasiunea pentru carne și-au pus amprenta, transformând măcelăria într-o locație mai mare și mai modernă.

Au urmat alte două măcelării în alte zone cunoscute ale Galațiului și un spațiu dedicat celor care doreau să se răsfețe cu delicioase preparate la grill, care de altfel mai este deschis și în prezent, Alex Grill. Astfel am reușit să ridicăm această meserie la rang de artă. Doar carnea e un joc de arome pământești menite să stimuleze imaginația și să taie răsuflarea dacă este pregătită, tăiată și gătită ca la carte. E flamă și periplu în același timp… Iar acum alăturăm acestei povești: Restaurant Alex

Desigur, întreaga poveste vine împreună cu soția mea, Mariana.

Brandul Alex e tradiția, familia noastră.


Despre Chef Cristea Daniel


În ultima perioadă am început să creăm aici o familie numeroasă. Cum să nu uiți ce ai mâncat aseară îți va spune Cheful nostru care coordonează toată bucătăria și pregătește împreună cu echipa numai delicii pline de liniște, echilibru, inspirație, gust, povești si mult entuziasm. Doar știți că Alex Restaurant e despre oameni și cu oameni, Din echipa noastră minunată face parte și Bucătar Cristea Dany, căruia îi mulțumim. Este o ființă calmă, dedicată muncii sale cu pasiune, comunicativă și cu mare grijă la detalii și la echipa sa. Este acel om care cere mereu feedback și așteaptă cu emoție și încântare farfuriile goale și opinia clienților. Este omul cu care ai putea vorbi mult și bine despre produsele locale, carne, gastronomie, secretele ingredientelor de top și importanța folosirii lor în funcție de sezon. Așa ne bucură că împărtășim aceleași valori și că împreună vedem bucătăria la nivel de tehnică, profesionalism, deliciu, artă. Mâncarea e vedetă, se știe. Gătitul îl împlinește pe Chef Daniel, restul veți descoperi dacă veți gusta preparatele lui și dacă ne veți urmări activitatea. Pregătim materiale cu toți colegii noștri ca să vă minunați plăcut. Slavă mâncării și inimă ușoară!.


Despre Junior Brand Ambasador @ MONIN România, Ion Nicușor


Omul din umbra savorilor originale ale băuturilor Restaurant Alex

Deși de profesie inginer, a descoperit barmania încă din facultate ca și o curiozitate, ulterior devenită pasiune și job.... Nu îi place să i se spună că e nici barman, nici mixolog.

Cum afirmă chiar el: “Eu sunt om, iar prin prisma jobului îmi place să livrez o experiență și cultură de consum, sa învăț oamenii să savureze corect licoarea lu Bachus.” Mai mult, a participat și la câteva competiții pe țară, ultima fiind finala Marathon Jameson România, unde a ocupat locul 3.

Îi place să creeze experiențe deosebite legate de gust, dorința sa fiind ca fiecare oaspete să plece cu un zâmbet din locație. Este de părere că “less is more și un zâmbet face cât 1000 de mulțumiri.” Rețetele sale de băuturi păstrează istoria și tradiția, dar te vor face să le mai ceri de nenumărate ori.

Alex Restaurant